ČESKO-FRANCOUZSKÉ VELIKONOCE V OTEVŘENÉ ZAHRADĚ

Letošní program tradičního festivalu francouzské kultury Bonjour Brno je opravdu pestrý. Již potřetí se v dubnu  mimo jiné konala akce „S Francouzem ve venkovní kuchyni“ a již potřetí se jí žáci našeho Gymnázia zúčastnili.

Tentokrát šéfkuchař François Bouillet naladil menu velikonočně. Žáci tercie a kvarty sbírali přímo v zahradě čerstvé bylinky pro přípravu kopřivovo-špenátové polévky s medvědím česnekem. Dalším chodem byla ředkvičková pomazánka a konečně v kamenné peci jsme si upekli české velikonoční jidáše. Posezení pod rozkvetlými stromy na jarním sluníčku dodalo chutnému obědu tu pravou náladu. Žáci se během vaření a procházky po zahradě naučili spoustu nových slovíček a vyzkoušeli si, jak rozumí pokynům v kuchyni.

Mgr. Honsová Darina, 15. 4. 2019

Fotogalerie

Hlavní nabídka

Pro studenty a rodiče

Výzva č. 02_16_035 Gymnázium T.G. Masaryka Hustopeče

reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_035/0008004

Projekt Výzva č. 02_16_035 Gymnázium T.G. Masaryka Hustopeče je spolufinancován Evropskou unií.

Cílem je osobnostně profesní rozvoj pedagogů prostřednictvím dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků.

Fyzická realizace projektu proběhne v období 1.1. 2018 až 31.12. 2019

 

Naši sponzoři

Kreativní agentura Graweb

Copyright © 2019 Gymnázium T.G.Masaryka Hustopeče

Tvorba WWW
Redakční systém Granet